A Futrinka utcában jártunk!

Pontosítunk! A MÉLIUSZ Könyvtár – Gyermekkönyvtár – részlegén, ahol megismerhettük Bálint Ágnes munkásságát. Képzeljétek! 30 évig dolgozott a Magyar Televíziónál!

Ott valósította meg az általatok is bizonyára ismert és sokak kedvencévé vált báb- és rajzfilmsorozatokat, mint pl. : Mi újság a Futrinka utcában, Mazsola, Mazsola és Tádé ill. Kukori, Kotkoda, Frakk, a macskák réme… Sok meséjének témáját a saját családja, illetve környezete ihletett meg. Tudtátok, hogy Bálint Ágnesnek köszönhető a TV Maci figurája?

Több könyvet is írt (Az elvarázsolt egérkisasszony, Iskola a faliszekrényben…), sőt a Hajónaplóból és a Szeleburdi családból filmváltozat is készült.

A tárlaton tablók és eredeti bábok (Böbe Baba, Mazsola, Frakk…), tárgyak- Mazsola tökházikója, a szerző írógépe, sőt a faliszekrényből elővarázsolt iskola is látható volt.

Mi kisebb csoportokban, memóriakártyák segítségével ismerhettük fel/meg a könyveit.  Nagyon gyorsan röpült az idő a kvízjáték és a hozzá kapcsolódó puzzle kirakásakor is!

Ti is szemezgessetek Bálint Ágnes műveiből! Kicsiknek és nagyoknak, szóval MINDENKINEK ajánljuk!

Jó szórakozást kívánunk hozzá!

4. b osztály tanulói

Theme: Overlay by Kaira 2019. Minden jog fenntartva.
Ibolya Utcai Általános Iskola