A Boldogságórák ötödik témaköre: A célok kitűzése és elérése

A célok melletti elköteleződés elősegíti önbecsülésünk kedvező alakulását, értelmet ad életünknek. A cél felé haladva a hatékonyság érzését is megtapasztaljuk.

Az új év első hónapjában igazán aktualitása van a jövő év megtervezésének.

Az 1.a osztály tanulói az “aranyhalakba” szorgalmasan beleírták azt a három kívánságot, aminek teljesülése nagyon boldoggá tenné őket. Megfogalmazták az egyéni céljaikat és megtervezték azokat a lépéseket, amelyek szükségesek a célok sikeres eléréséhez.

A képre kattintva további fotók érhetők el

A 3. a osztály tanulói olyan szimbolikus járműveket terveztek, melyek valamilyen közös cél felé viszi a csoport tagjait. Beszélgettünk arról is, hogy kik vezethetik a járműveket, mi mutatja az irányt, milyen extrákkal van felszerelve és melyek az adott jármű erősségei illetve gyengeségei.

 

A képre kattintva további fotók érhetők el

A 6. és 7. osztályosokkal a célokról, tervekről beszélgettünk többek között a felvételivel kapcsolatban is. Az elhatározások mellett az odavezető utat is megvizsgáltuk, valamint azt, hogy a megvalósítás esetén milyen hozadékai vannak a személyünkre vonatkozóan. Az elért cél esetében sokszor fontosabb az odáig vezető út, minden örömével és nehézségével együtt. A tervek megvalósulása segíti önbecsülésünk erősödését, fegyelmezettebbé tesz és bátrabban vágunk bele újabb tervekbe. Fontos, hogy miként reagálunk egy esetleges hiba vagy kudarc esetén. Feladom az eredeti célomat, vagy tanulok belőle? Átgondolom, újból elkezdem vagy feladom? Sokat tanultunk egymástól. Végül egy bakancslista készítésének lehetősége merült fel, melyre a távolabbi jövőben visszatérhetünk.

Kürthyné Rumi Henriette és Kovács Judit

Theme: Overlay by Kaira 2019. Minden jog fenntartva.
Ibolya Utcai Általános Iskola