Kategória: Hírek, események

Felsős Osztályhangversenyek

Felsős Osztályhangversenyek

Iskolánkban február 25-től, március 5-ig rendeztük meg rendhagyó énekórák keretében a hangversenyeket. Hangszeren tanuló gyerekeink lelkesen mutatták be tudásukat az osztálytársaiknak, volt aki hangszerbemutatót is tartott. Többen énekeltek szólóban, vagy zongorakísérettel. Tapssal, elismerő szavakkal jutalmazták egymást a gyerekek.
Takács Ildikó
A képre kattintva további fotók érhetők el.

 

A Boldogságóra Program hatodik témája a megküzdési stratégiák

A Boldogságóra Program hatodik témája a megküzdési stratégiák

Életünk során a mindennapos kihívásokra és megrázkódtatásokra való megfelelő reagálás szükségessé teszi a megküzdési stratégiák elsajátítását és gyakorlását. A problémákkal és félelmekkel való sikeres megbirkózás után megnyugtató tudatosítanunk, hogy képesek vagyunk a kellemetlen érzéseket feloldani és életünk eseményeit kedvező irányba alakítani. Örömteli és derűs életet élhetünk annak ellenére is, hogy nehézségek és megpróbáltatások érnek bennünket viszont átgondolt, bátor hozzáállással és aktív cselekvéssel ezeket tudjuk kezelni.

A következő gyakorlatok az eredményes megküzdési stratégiákhoz kívántak példát, alternatívát nyújtani tanítványaink számára. A második osztályos tanulók sikeresen felülemelkedtek izgalmaikon a tanult technikák alkalmazásával a farsangi műsor előadása során. Míg a negyedik osztályosok a „Békességem” című vers megírásával és előadásával demonstrálták a belső lelki békéjük helyreállítását.

Kürthyné Rumi Henriette

Köznevelési intézmények vonatkozásában intézményvezetői pályázat kiírása

Köznevelési intézmények vonatkozásában intézményvezetői pályázat kiírása

Az alábbi köznevelési intézmények vonatkozásában intézményvezetői (magasabb vezetői/főigazgatói) pályázat kiírására került sor:

 • Ábrányi Emil Általános Iskola
 • Debreceni Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium
 • Debreceni Bolyai János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
 • Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium
 • Debreceni Dózsa György Általános Iskola
 • Debreceni Petőfi Sándor Általános Iskola
 • Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
 • Ibolya Utcai Általános Iskola
 • Kiss Zoltán Általános Iskola
 • Lilla Téri Általános Iskola
 • Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola
 • Hajdú-Bihar Megyei Pedagógiai Szakszolgálat

A pályázati kiírások a Közszféra Állásportálján (kozigallas.gov.hu) 2021. február 16. napjával kerültek publikálásra.

A pályázatok benyújtási határideje: 2021. március 18.

A Boldogságóra Program 5. témája: Célok kitűzése és elérése

A Boldogságóra Program 5. témája: Célok kitűzése és elérése

A célok melletti elköteleződés elősegíti önbecsülésünk kedvező alakulását, értelmet ad életünknek. Az észszerű, következetes célok támogatják a tudatosságunkat és a cél felé haladva a hatékonyság érzését is megtapasztaljuk. A célok elérése során gyakran előfordul, hogy együttműködünk barátokkal, osztálytársakkal, tanárainkkal s ezek a társas kontaktusok, érintkezések élénkítik és növelik az összetartozás érzését.

Az új év első hónapjában igazán aktualitása van a jövő év megtervezésének. A második osztály tanulói aprónyi levelekbe megfogalmazták és lerajzolták az egyéni céljaikat majd megtervezték azokat a lépéseket, amelyek szükségesek a célok sikeres eléréséhez. Az elkészült műveket beletették az osztály által készített bakancsba azzal a szándékkal, hogy egy év múlva újra megtekinthessük, hogyan valósultak meg az eltervezett célkitűzések.

A negyedikesek pedig egy olyan levélben rögzítették céljaikat, amiket a csoport osztályszinten szeretne elérni. Ezután a levél feladásra került „Célapó” részére, aki év végén ellenőrzi mennyire volt sikeres a tervek megvalósítása.

Kürthyné Rumi Henriette

Theme: Overlay by Kaira 2019. Minden jog fenntartva.
Ibolya Utcai Általános Iskola