Kategória: Hírek, események

A Boldogságórák második témája: az optimista gondolkodás gyakorlásának a témaköre

A Boldogságórák második témája: az optimista gondolkodás gyakorlásának a témaköre

Az optimista életszemlélet elsajátítása érdekében az első osztályosok készítettek “Varázsszemüveget”,  amely abban segíti őket, hogy pozitívabban lássák a világot.

A “Valóra vált álmok” című tablón a harmadikosok megjelenítették, hogy milyen derűlátó, boldog életet képzelnek el tíz, húsz esetleg harminc év múlva.

A képre kattintva további fotók érhetők el.

A nyolcadik osztályosokkal az optimista szó tartalmát jártuk először körül. Ezután bölcs mondásokat fejtettünk meg egy táblázat segítségével. Végül szerepjátékkal kerestünk optimista megoldásokat különböző élethelyzetekre.

A képre kattintva további fotók érhetők el.

Kürthyné Rumi Henriette, Kovács Judit

Boldogságóra

Boldogságóra

Intézményünk pályázott az Örökös Boldog Iskola cím elnyerésére a 2019/2020-as tanévre.

A Boldogságórák első témája a hála gyakorlásának feldolgozása volt. Az első osztályosokkal felelevenítettük, majd tabló formájában elkészítettük a hálaforrásokat.

A harmadik osztályosokkal pedig montázst alkottunk, amely egy képzeletbeli ablakkeretből kitekintve azt mutatja be, hogy mennyi mindenért lehetünk hálásak az őszi hónapokban.

Idén felső tagozatban is elkezdődtek a Boldogságóra foglalkozások. Hetedik osztályban még kicsit megilletődötten fogadták a gyerekek a lazább szerkezetű, beszélgetős órát. A „Mozogj a tükrömben” empátiafejlesztő gyakorlat jókedvű ráhangolódása után egy történet felidézésével kezdtük a hála témakörének feldolgozását. Ezután csapatokat alkottunk és a hála kifejezési módjait fürtábrán gyűjtöttük össze. Végül mindenki egy nap sugaraiban gyűjtötte össze, hogy miért érez hálát.

További fotók a képre kattintva elérhetők.

Kürthyné Rumi Henriette, Kovács Judit

Theme: Overlay by Kaira 2019. Minden jog fenntartva.
Ibolya Utcai Általános Iskola