Szerző: Dajnics Péter

Koronavírus – Tantermen kívüli digitális munkarend

Koronavírus – Tantermen kívüli digitális munkarend

Kedves Ibolya Utcai Általános Iskola közössége!

 

2020-03-13-án, 21.15 órakor az Operatív Törzs határozata alapján Orbán Viktor miniszterelnök úr akciótervet tett közzé (https://koronavirus.gov.hu/cikkek/orban-viktor-rendkivuli-bejelentese-koronavirussal-kapcsolatos-kormanyzati-intezkedesekrol). Ez egy új  helyzetet teremtett. Ennek értelmében az alábbi forgatókönyvet kell követnünk:

2020-03-16-ával kezdődően a későbbiekben meghatározott időpontig a következők lépnek életbe.

A diákok nem látogathatják az oktatási intézményeket. Ennek értelmében új oktatási munkarend kerül bevezetésre, amit digitális munkarendnek nevezünk. Ezt a munkarendet a későbbiekben ismertetjük, mivel a kidolgozása jelenleg még folyamatban van.

További tájékoztatásig nincs teendő.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy csak a kormányzati honlapokon (https://koronavirus.gov.hu; https://www.nnk.gov.hu/), az intézményi honlapon (http://www.isulidebrecen.hu) és a KRÉTA rendszer faliújságján keresztül közölt információk tekinthetőek mérvadónak. Az aktuális információkat/ tennivalókat mindig ezeken a csatornákon fogjuk közölni az iskola közösség tagjaival. Kérjük, hogy a megfelelő tájékozottság érdekében, mindenki naponta többször ellenőrizze az információk aktualitását.

Ügyeleti telefonszámunk: 0652/315-424

Az iskola közösség tagjainak megértését, segítségét előre is köszönjük!

 

Tisztelettel:

Gyurkóné Mezei Katalin

intézményvezető

Teendők a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében

Teendők a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

 

Bár Magyarországon nem beszélhetünk járványról a nemzetközi tapasztalatok alapján indokolt, hogy előrelátóak legyünk. Az Ibolya Utcai Általános Iskolában a koronavírus megelőzése érdekében arra kérem a diákokat, hogy tartsák be a következőket:

  • Fokozottan ügyeljetek a higiéniára! Szappannal alaposan, naponta többször mossatok kezet, valamint használjátok a kihelyezett kézfertőtlenítőket. Amennyiben azt tapasztaljátok, hogy valahol elfogyott, azonnal jelezzétek.
  • Aki beteg, náthás, kérem ne jöjjön iskolába, saját és társai egészsége érdekében forduljon orvoshoz.
  • Aki külföldről tér haza, kérem, két hétig maradjon otthon, és otthoni tanulással pótolja a tananyagot. Amennyiben valakinek vele egy háztartásban élő rokona tér haza külföldről, akkor is hasonlóan járjon el. Ezekben az esetekben elengedhetetlen a szülő és az osztályfőnök közötti egyeztetés.

Tisztelt Szülők! Kényszerítő intézkedések elrendelése nem áll módomban, kérem tekintsék a fentieket kérésnek a diákok biztonsága érdekében. Köszönöm szépen a támogató együttműködést!

Gyurkóné Mezei Katalin intézményvezető

Pályázati felhívás

Pályázati felhívás

A Debreceni Tankerületi Központ a fenntartása alatt álló, keresett, magas színvonalú szakmai munkát végző köznevelési intézményei részére pályázatot hirdetett a 2020/2021. tanévtől az „Intézmény szervezetfejlesztése az inkluzív nevelés megvalósítása” tárgyában.

A feladat ellátására a Debreceni Tankerületi Központ tanítók/fejlesztőpedagógusok/iskolapszichológusok számára pályázatot hirdet az első osztályban az inkluzív nevelés-oktatás megvalósítására.

 

A pályázatról bővebben ITT olvashatnak.

A Futrinka utcában jártunk!

A Futrinka utcában jártunk!

Pontosítunk! A MÉLIUSZ Könyvtár – Gyermekkönyvtár – részlegén, ahol megismerhettük Bálint Ágnes munkásságát. Képzeljétek! 30 évig dolgozott a Magyar Televíziónál!

Ott valósította meg az általatok is bizonyára ismert és sokak kedvencévé vált báb- és rajzfilmsorozatokat, mint pl. : Mi újság a Futrinka utcában, Mazsola, Mazsola és Tádé ill. Kukori, Kotkoda, Frakk, a macskák réme… Sok meséjének témáját a saját családja, illetve környezete ihletett meg. Tudtátok, hogy Bálint Ágnesnek köszönhető a TV Maci figurája?

Több könyvet is írt (Az elvarázsolt egérkisasszony, Iskola a faliszekrényben…), sőt a Hajónaplóból és a Szeleburdi családból filmváltozat is készült.

A tárlaton tablók és eredeti bábok (Böbe Baba, Mazsola, Frakk…), tárgyak- Mazsola tökházikója, a szerző írógépe, sőt a faliszekrényből elővarázsolt iskola is látható volt.

Mi kisebb csoportokban, memóriakártyák segítségével ismerhettük fel/meg a könyveit.  Nagyon gyorsan röpült az idő a kvízjáték és a hozzá kapcsolódó puzzle kirakásakor is!

Ti is szemezgessetek Bálint Ágnes műveiből! Kicsiknek és nagyoknak, szóval MINDENKINEK ajánljuk!

Jó szórakozást kívánunk hozzá!

4. b osztály tanulói

Theme: Overlay by Kaira 2019. Minden jog fenntartva.
Ibolya Utcai Általános Iskola