Digitális Témahét

Iskolánk az idei tanévben ismét jelentkezett a Digitális Témahét megtartására. A rendezvény fő célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben.  A program fontos törekvése, hogy a digitális kompetenciafejlesztés az informatika órán túl kiterjedjen más tantárgyakra is.

15 pedagógus vállalta, hogy az április 9-13. közötti héten digitális taneszközöket használnak. Tanulóink közül szinte mindenkit érintett valamelyik óra keretében. Voltak, akik saját projektet valósítottak meg, voltak, akik a Learning Apps tankockáit hívták segítségül, de sokan éltek az iDoctum program ingyenes használatának lehetőségével és kipróbálták a meglévő tananyagokat.

Részt vevő pedagógusaink és diákjaink változatos és kreatív iskolai projektek keretében fejleszthették képességeiket a technológiával támogatott tanulás során.

 

Tálti és a Világfa (premier)

Iskolánk 2018. március 27-én színházi premier helyszíne volt.
Áfra János: Tálti és a Világfa című  mesejátékát tekinthettük meg.
Az ökoszínházi bemutató nagy sikert aratott.
Rendező: Sebestyén Mária, a színjátszó szakkör vezetője
Konzulens: Vranyecz Artúr, a Csokonai Színház színművésze rendező
Díszlet- és jelmeztervező: Tóth Ilona Csilla
Zeneszerző: Ghost Toast zenekar
 

Hunyadiak a művészetekben

Iskolánk tanulói ismételten részt vettek a Hunyadi János Általános Iskola által február 26-án megrendezett Hunyadiak a művészetekben című megyei szintű történelem versenyen.

Lelkes, a Hunyadiak története iránt érdeklődő 4 fős csapatunk – Balla József (6.a), Gulyás Gergely (6.a), Csatári Máté (5.a), Daróczy Sándor (5.b) – rátermettségéről tett tanúbizonyságot a 15 általános iskola közötti versenyben megszerzett I. helyezésével.

Diákjaink a verseny első felében “Hunyadiak a művészetekben” címmel prezentációt mutattak be 10 percben, a vetélkedő második felében pedig a Hunyadiakról és a Hunyadiak koráról megszerzett ismereteiket kellett felhasználniuk az érdekes, interaktív feladatok megoldása során.

Tanulóink számára tartalmas, szép élményt adott a Hunyadi János Általános Iskola színvonalas versenye.