Boldogságóra

Intézményünk pályázott az Örökös Boldog Iskola cím elnyerésére a 2019/2020-as tanévre.

A Boldogságórák első témája a hála gyakorlásának feldolgozása volt. Az első osztályosokkal felelevenítettük, majd tabló formájában elkészítettük a hálaforrásokat.

A harmadik osztályosokkal pedig montázst alkottunk, amely egy képzeletbeli ablakkeretből kitekintve azt mutatja be, hogy mennyi mindenért lehetünk hálásak az őszi hónapokban.

Idén felső tagozatban is elkezdődtek a Boldogságóra foglalkozások. Hetedik osztályban még kicsit megilletődötten fogadták a gyerekek a lazább szerkezetű, beszélgetős órát. A „Mozogj a tükrömben” empátiafejlesztő gyakorlat jókedvű ráhangolódása után egy történet felidézésével kezdtük a hála témakörének feldolgozását. Ezután csapatokat alkottunk és a hála kifejezési módjait fürtábrán gyűjtöttük össze. Végül mindenki egy nap sugaraiban gyűjtötte össze, hogy miért érez hálát.

További fotók a képre kattintva elérhetők.

Kürthyné Rumi Henriette, Kovács Judit

Boldogságóra jutalomtábor

A Boldogságóra Program csapata és a Jobb Veled a Világ Alapítvány Kuratóriuma azok közül az osztályok közül, akik a 2018/2019-es tanévben szeptembertől, hónapról-hónapra minden témakörhöz, az instrukcióknak megfelelően töltöttek fel bejegyzést, kiválasztott három csoportot, akik részesei lehettek az alapítvány által szervezett díjtalan jutalomtáborozáson Parádfürdőn.

A három kiválasztott osztály egyike iskolánk 4. a osztálya volt. Ez azért is kiemelkedő eredmény mert több mint 1000 intézmény és 7519 Boldogságóra csoport kapott lehetőséget a versenyen való részvételre.

Kürthyné Rumi Henriette

A képre kattintva további fotók érhetők el.