A Boldogságórák negyedik témaköre: Boldogító jó cselekedetek

December hónapban kitüntetett figyelmet szentelünk a jó cselekedetek boldogító hatásának. A jótettek gyakorlása során elfogadóbbá és megértőbbé válunk, értékesebbnek érezhetjük magunkat, ami kedvező hatással bír a belső jóllétünkre is.

A harmadik osztályosok megjelenítették egy képzeletbeli gyümölcsfán azokat a következményeket, melyeknek pozitív hozadéka lehet, ha elköteleződünk a jó cselekedetek végrehajtása mellett.

Az első osztályosok elkészítették az osztály karácsonyfáját, a díszekbe pedig a gyerekek belerajzolták a hónapban megvalósított személyes jótetteiket.

Ennek köszönhetően ők is megtapasztalhatták azt a lélekemelő érzést, hogy jónak lenni jó.

A képre kattintva további fotók érhetők el.

Az ötödik osztályosokkal számba vettük, hogy milyen jó cselekedetekben vettünk részt az iskolában ebben a tanévben. Szeretünk adni, ajándékozni.

Ezután azokat a tevékenységeket leltároztuk, amelyekkel nekünk okoztak örömöt, vagy mi okoztunk valakinek jó érzéseket mostanában.

Minél több embernek tudunk adni, annál jobban érezzük magunkat. Azonban fontos, hogy magunkat is megajándékozzuk. A jó cselekedetek virágába gyűjtötte mindenki, hogy mivel tudna a legjobbat tenni magának.

Végül a legegyszerűbb, bármikor ajándékba adható tevékenységgel búcsúztunk, örömmel öleltük át egymást.

A képre kattintva további fotók érhetők el.

 

Kürthyné Rumi Henriette, Kovács Judit

Theme: Overlay by Kaira 2019. Minden jog fenntartva.
Ibolya Utcai Általános Iskola