Boldogságórák – Jó cselekedetek

„Ahogy egyre idősebb leszel, megtanulod, hogy két kezed van: az egyik, hogy magadon segíts, a másik pedig azért, hogy másokon.” (Audrey Hepburn)

Advent, a karácsonyt megelőző négy hét az ünnepre való lelki felkészülésről, az örömteli csendes várakozásról és reményről szól.

Karácsony közeledtével érzékelhetjük, hogy meghittebb és bensőségesebb hangulat uralkodik el rajtunk, hiszen alapvetően a karácsony üzenete a szeretet és a béke érzésének a megtapasztalása illetve minőségileg való megélése. Lelkünk megtelik gazdag érzelemmel és szívünk nyitottabbá válik, előkerül és felszínre juthat az embertársak iránti őszinte odafordulás, a támogató hozzáállás és magatartás megnyilvánulása szavakban és tettekben egyaránt.

 Úgy gondolom, hogy december hónap aktualitása generálja az osztályközösségben a jó cselekedetek megbeszélését és megvalósítását is.

„Kedvesség Napocskát” készítettek a másodikos diákok, amelyben megjelenítettek egy olyan önzetlen jótettet, mellyel társaikat lepték meg.

Amint beköszöntött a tél és megérkeztek az első fagyos napok megfelelő alkalom adódott a negyedikes tanulók számára, hogy elkészítsék a madáretetőket. Mivel a madarak ebben az időszakban nehezen találnak eleséget, tollas barátaink folyamatos etetése és a róluk való gondoskodás igazi jótett, ami felemelő érzéssel tölt el a bennünket.

Kürthyné Rumi Henriette

Theme: Overlay by Kaira 2019. Minden jog fenntartva.
Ibolya Utcai Általános Iskola