Barangolás Felvidéken (2022. július 3-6.)

Iskolánkból 32 tanuló és 3 pedagógus ingyenes tanulmányi kiránduláson vehetett részt Szlovákiában.

A Határtalanul Program keretében olyan helyeken jártunk, melyek régen Magyarországhoz tartoztak és a történelem során fontos állomásai voltak hazánknak. Utazásunk, amellett, hogy felejthetetlen élmény volt, egyben hasznos és ismeretterjesztő is. Napjaink esemény- és élménydúsan, jó társaságban, kitűnő hangulatban teltek.

Több történelmi helyszínt és nevezetességet is meglátogattunk. Idegenvezetőnknek köszönhetően megtudtuk történetüket és egyéb érdekes információkat róluk. Láttuk a késmárki és a szepesi várat, sétáltunk Kassán, Eperjesen, Poprádon, Ótátrafüreden és Lőcsén is. A szorosan egymás mellett álló színes épületek nagyon hangulatossá tették a város főteret. Megdöbbentett bennünket az ott található „szégyenketrec”, ahová egy teljes napra bezárták azokat az embereket, akik nem tartották be a város szabályait, azaz „szégyentelenül” viselkedtek. A Csorba-tó sem maradt ki a programból. A friss levegőben csodálhattuk az elénk táruló gyönyörű kilátást, a kristálytiszta tavat és a mögötte lévő magas hegyek csúcsait.

Esténként a szabadban beszélgettünk, zenét hallgattunk, néztük a csillagos eget és előkerültek a táskákba halmozott társasjátékok is.

A hazaút során beiktattunk egy viszonylag nehéz túrát a szádelői völgyben, de a végén megjutalmaztuk magunkat egy fagyival.

Szlovákia csodálatos, nagyon tetszett az egész kirándulás, remekül éreztük magunkat. Emlékezetes kalandokkal, új barátságokkal, szorosabb diáktársi kapcsolatokkal gazdagodva tértünk haza.

Szívesen utaznánk újra határon túli magyar területekre!

Köszönjük a lehetőséget!

Árva-Kis Hanga 7.b

Bodnár Diána 7.a

Ökrös Panni 7.b

Nyiri Szilárd 7.b

Theme: Overlay by Kaira 2019. Minden jog fenntartva.
Ibolya Utcai Általános Iskola