Szerző: Budainé M. Katalin

Nyári nyitva tartás

Nyári nyitva tartás

Iskolánkban a nyári szünet ideje alatt az alábbi szerdai napokon tartunk vezetői ügyeletet 9 órától 13 óráig:

2021. július 14.

2021. július 28.

2021. augusztus 11.

2021. augusztus 25.

 

Intézményünk 2021. július 19-30. között zárva tart, kivéve 2021. július 28-át.

Adományok

Adományok

Hálánkat és köszönetünket szeretnénk kifejezni azon nagyszerű összefogásért, aminek eredményeként több ízben  nagyon hatékonyan és sikeresen tudtuk támogatni a jótékonysági kezdeményezéseket.

  • Tartós élelmiszereket a  DORKÁSZ Szolgálat számára a KÉK VÖDÖR-be, valamint a Magyar Református Szeretetszolgálat számára a SZERETETDOBOZBA.
  • Csoki a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete számára.
  • A PontVelem Okos Program és a Máltai Szeretetszolgálat számára játékokat gyűjtöttünk.

Nagyon köszönjük minden szülő aktív közreműködését, hogy így az Ibolya Utcai Általános Iskola szellemének megfelelően tudtunk segíteni a jótékonysági akciókban.

Mindenkinek további boldog adventi készülődést és boldog karácsonyi ünnepeket, valamint boldog új évet kívánunk!

Adventi készülődés

Adventi készülődés

Advent a várakozás, a karácsony napját megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig tartó időszak. Ilyenkor kezdünk készülődni az ünnepekre, díszítjük a lakásokat, tantermeket. Koszorúkat készítünk, hogy advent első vasárnapján meggyújthassuk az első gyertyát.

Iskolánkban hagyomány, hogy tanulóink minden évben adventi délutánon vesznek részt, melyre ebben a tanévben 2020. november 25-én került sor.

Idén az első osztályosok papírtányérból koszorút, só-liszt gyurmából díszeket és Mikulás figurákat készítettek. A másodikosok adventi mágnes- és gipszfigurákkal, illetve karácsonyi képeslapokkal lepték meg szüleiket. A harmadik évfolyamosok karácsonyi szalvétatartóval és Nyalóka Rudival örvendeztették meg szeretteiket. A negyedikesek karácsonyfadíszeket és Mikulás dobozokat készítettek. Az ötödik és hatodik évfolyamos gyerekek pedig a „Legyen minél szebb karácsony” és „Mikulás, karácsony” című foglalkozásokon vettek részt.

A délután kellemes hangulatban, vidáman telt, melyet a fotók is bizonyítanak.

Budai Ágnes

(A képre kattintva a többi felvétel is megtekinthető!)

Tanévkezdéssel kapcsolatos információk

Tanévkezdéssel kapcsolatos információk

Kedves Szülők!

Néhány hasznos információt szeretnék megosztani Önökkel a tanévkezdéssel kapcsolatosan.

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az iskola épületébe szülők nem léphetnek be. Mindannyiunk érdeke, hogy minél biztonságosabb környezetet teremtsünk az iskolai oktatáshoz. A fertőzés veszély csökkentése érdekében kérjük, hogy csak egészséges állapotban engedjék gyermekeiket iskolába.

Az iskolába érkezés 2020. szeptember 1-től mindennap az iskolaudvarra történik 7 óra 45 percig. Az első órát tartó kollégával mennek fel a terembe a gyerekek. Eső esetén nincs gyülekező, mindenki abba a terembe érkezik, ahol az első órája lesz.

A 16 óra előtti távozásokat kérjük, előre beszéljék meg a gyerekekkel, hogy a napközis kolléga időben tudja őket leengedni. Kérjük ezt írásban jelezzék alkalmanként a napközis pedagógusnak.

A napközi befejeztével a gyermekeket lekísérik 16 órakor az udvarra, ezért kérem Önöket, hogy pontosan érkezzenek gyermekükért.

Az ügyeletben maradt diákok az alagsorban lévő rajzteremben lesznek. Ebben az időszakban csak a főbejárati kaputelefonon tudják jelezni érkezésüket.

Tanórákon a maszk használata nem kötelező, viszont szünetekben, illetve a közösségi terekben használatukat kérjük.

Kérem, különös figyelmet fordítsanak arra, hogy gyermekeiknél lehetőség szerint legyen kézfertőtlenítő. Iskolánk minden tanteremben helyez el fertőtlenítő folyadékokat.

Mind a maszkokra, mind a kézfertőtlenítőkre legyenek szívesek jól láthatóan ráírni a gyermekük nevét és osztályát.

Amennyiben lehetséges, kérjük Önöket, hogy megfelelő élelemmel és folyadékkal engedjék el a gyermeküket otthonról, hogy a büfét minél kevesebbet használják.

Debrecen, 2020. augusztus 31.

 

Tisztelettel:

 

Gyurkóné Mezei Katalin

intézményvezető

 

Theme: Overlay by Kaira 2019. Minden jog fenntartva.
Ibolya Utcai Általános Iskola