Óvodából iskolába

Általános iskolai beiratkozás eljárásrendje – 2021/2022. tanév

Kedves Szülők!

Az Ibolya Utcai Általános Iskola felvételi körzete Debrecen város közigazgatási területe.

A 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozással kapcsolatos bővebb információkat ITT olvashatják.

Kedves Érdeklődő Családok!

 

Bár honlapunkat böngészve rengeteg információt találnak intézményünkről, ezen az oldalon összefoglaljuk mindazon jellemzőket, tudnivalókat, amelyek az iskolát választó szülőket leginkább érdekelhetik.

Intézményünk 8 évfolyamos és két-két párhuzamos osztállyal működik. Egyenletesen, jó színvonalon működő, kiszámítható iskola, ahol:

  • jól körülhatárolt a követelményrendszer,
  • fontos érték a tanulás és a tudás,
  • nem jelennek meg a szélsőségek elemei (beszéd, öltözködés, viselkedés),
  • a gyermek és a szülő egyaránt fontosnak érzi magát.

Fő törekvésünk, hogy a gyermekek biztonságban, esztétikus környezetben tanulhassanak és érezzék jól magukat az iskolában.

A nevelés-oktatás folyamatában alkalmazott módszerek elsősorban a hagyományokra és a jól bevált tapasztalatokra épülnek.

Az informatikát 4. évfolyamtól, az angol nyelvet pedig az 1. évfolyamtól kezdve tanítjuk. Ez utóbbit felső tagozaton differenciált oktatási formában folytatjuk.

A testnevelés heti 5 órájából hármat építünk be a délelőtti órarendbe, kettőt pedig délutánra szervezünk.

Számos tanórán kívüli lehetőséget is biztosítunk a gyerekeknek. Ezek közül ingyenesek a tehetségfejlesztő foglalkozások, az énekkar és a szakkörök. Térítés ellenében vehetők igénybe a tűzzománc, a Logisuli, a MEA zeneiskolai, a foci, a sakk, a kosárlabda foglalkozások.

Az iskolánk iránt érdeklődő szülőket arra kérjük – a jelen helyzetre való tekintettel – hogy az intézményünk e-mail címére (titkarsag@ibolya-deb.edu.hu) küldjenek egy rövid bemutatkozó levelet, mely a következőket tartalmazza:

  • Gyermek, családi környezet rövid bemutatása.
  • Miért választották intézményünket?
  • Elérhetőségek (e-mail cím, telefonszám).

Az érdeklődőket Győri Zoltán intézményvezető-helyettes úr előzetes időpont-egyeztetést követően (52/315-424; 30/9422-648) online fogja fogadni.

Theme: Overlay by Kaira 2019. Minden jog fenntartva.
Ibolya Utcai Általános Iskola