Nemzedékek Jövőjéért Díj

Gratulálunk Sebestyén Mária kolléganőnknek, aki elnyerte a Debreceni Tankerületi Központ Nemzedékek Jövőjéért Díját. A kitüntetést pedagógus nap alkalmából vehette át. Köszönjük elkötelezett munkáját, további sok sikert, jó egészséget kívánunk.

A díj olyan szakemberek részére adományozható, akik több éven át folyamatosan kiemelkedő szinten magas színvonalon és eredményesen nevelték-oktatták a tanulókat és akiknek szakmai munkája mellett erkölcsi és emberi magatartása példaként állítható az ifjúság elé.

Sebestyén Mária pályafutását a Debrecen-Kismacsi Általános Iskolában kezdte, majd annak megszűnését követően 1996-ban került jelenlegi munkahelyére, az Ibolya Utcai Általános Iskolába.

Folyamatosan bővülő ismereteit az intézmény magas színvonalon történő működésének szolgálatába állítja. Munkaközösség-vezetőként irányítja, szervezi az alsós kollégák munkáját.

Kiemelkedő tehetséggondozó tevékenységét szép eredményeket hozó helyesírási, szövegértési, szavaló- és prózamondó versenyek, valamint meseíró pályázatok fémjelzik.

Drámapedagógia továbbképzés elvégzése adta meg a szakmai ismereteket ahhoz, hogy színjátszó szakkört vezessen. Sikeres előadásaikat az iskola falain kívül színjátszó találkozókon és városi rendezvényeken is megmutatták. Ezen kívül rendszeresen részt vesz ünnepségek, versmondó versenyek, költészettel kapcsolatos pályázatok programok szervezésében iskolai és városi szinten is. A Debreceni Költészeti Fesztivál kísérő programjaként 21. éve szervez városi versmondó versenyt a Déri Múzeummal és a Méliusz Juhász Péter Könyvtárral együttműködve.

A Tóth Könyvkereskedés és Kiadó gondozásában jelentek meg Történelmi személyek lexikona és Történelmi fogalomtár című kötetei, melyek az olvasmányok feldolgozásához nyújtanak kiváló segítséget.

Legnagyobb jelentőségű tettei közé tartozik, hogy szerkesztőként koordinálta annak a könyvnek a megszületését, amelyben Csoóri Sándor verseihez iskolánk tanulói készítettek illusztrációkat. A kötetet az Ibolya Utcai Általános Iskola adta ki Debrecen Város Önkormányzatának segítségével.

A vers iránti érdeklődés fenntartását illetve a versek megszólaltatására új lehetőségek megteremtését tűzte ki célul mesterprogramjában, melyet az elmúlt években sikeresen meg is valósított.

A Városi Önkormányzat által létrehozott Könyv barátai hálózathoz iskolánk az ő kezdeményezésére csatlakozott.

Összességében egy kiváló pedagógust és embert dicsérhetünk Sebestyén Mária Róza személyében, aki hosszú évtizedeken keresztül mind nevelő, mind oktató munkájával, igazi értékek közvetítésével a vers iskolai nagyköveteként sokat tett a nemzedékek jövőjéért. Hosszú évtizedeken át végzett kimagasló pedagógusi munkája, az irodalom és a színjátszás területén mutatkozó elhivatottsága nagyban hozzájárul iskolánk és Debrecen Város jó híréhez.

Theme: Overlay by Kaira 2019. Minden jog fenntartva.
Ibolya Utcai Általános Iskola