Országos rangsor

Az összeállításnál a matematikai és szövegértés eredményeket kombinálva vettük figyelembe, ahol 6. és 8. évfolyam adatai is rendelkezésre állnak.
A legutolsó mérések eredményei mellett a korábbi éveket is néztük a matematikai modell kialakításakor, így biztosítva a stabilabb értékelést.
Mérés legjobbiskola index értékét az iskola neve után tettük, amit megtaláltok minden iskola saját oldalán is, az iskola nevére kattintva a többi elemzésünkkel együtt.A sorrend száma alatt találjátok, hogy az előző évhez képest hogy változott az iskola helye a sorrendben.
Újdonság még, hogy az iskolák oldalán mostantól azoknak az iskoláknak is megtaláljátok a sorrendjét, akik nem kerültek be a legjobb 100-as listába.Az elemzés hivatkozásánál kérjük, hogy az eredmények helyett a weboldal címére történjen a hivatkozás, hiszen minden évben frissülnek az adatok!

 

1
Általános iskola
4027 Debrecen
458.0965
2
Általános iskola
1022 Budapest
450.7288
3
Általános iskola
1048 Budapest
450.6483
 A cikk itt olvasható végig.

Ezek az ország legjobb általános iskolái: itt a friss lista

A hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola, a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola, a budapesti Szent Angéla Ferences Általános Iskola, az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola – állami és egyházi iskola, valamint egyetemi gyakorlóiskola is szerepel a kiemelkedő teljesítményű iskolák listáján. Ezek azok az oktatási intézmények, amelyek az átlagosnál nagyobb mértékben fejlesztik a diákok képességeit – azokét is, akik korábbi eredményeik vagy családi hátterük miatt hátrányból indulnak.

  A cikk itt olvasható végig.

 

A cikk itt olvasható végig.

Egyetlen debreceni iskola fért be az ország legjobbjai közé

(forrás:Cívishír)
Egyetlen debreceni iskola fért be az ország legjobbjai közé
Az Ibolya utcai Általános Iskola diákjai a legjobbak Debrecenben (Fotó: dvsc.hu)

Az Összkép a kompetenciamérések eredményeit feldolgozó cikksorozatának utolsó részében az általános iskolák által elért abszolút pontszámok alapján állította össze a legjobbak listáit.

A TOP 20-ban egyetlen debreceni iskola fért be, az Ibolya utcai.

Az Ibolya utcai Általános Iskoláról:

Régi utca – modern stílusú épület: a hagyomány és korszerűség egyensúlya. Ez az, aminek továbbvitelét fontosnak tartjuk.
Arra törekszünk, tevékenységünket jellemezze gyermekszeretet, ugyanakkor magas szintű követelményrendszer, következetesség, rend és pontosság.
Célunk: továbbra is megtartsuk iskolánk kialakult szellemiségét, értékrendjét, s nyitottak legyünk az új pedagógiai elképzelésekre, módszerekre. Feladatunknak tekintjük, hogy jól felkészült diákokat bocsássunk útjukra.
(http://isulidebrecen.hu)

A kompetencia eredmények alapján legjobb iskolák sikerének csak egyik eleme a tanítók és a gyerekek közös munkájának a teljesítménye. Fontos szerepe van benne a tehetséges gyerekeket vonzó iskolai szellemiség kialakításának, és persze annak a sok tudásnak, készségnek, amit a szülőktől kapnak a gyerekek.

Ezeken a listákon egyértelműen a fővárosi iskolák vannak többségben, mind a matematika, mind a szövegértés tekintetében. Velük többnyire nagyvárosi iskolák tudják felvenni a versenyt.

Bekerülni az ország 20 legjobb iskolájába óriási dolog, bárhol is van az adott iskola, bármilyen gyerekeket is tanít, bármilyen körülmények között. Nem egyértelmű, hogy jó helyzetű diákok és jó tanárok találkozása kiemelkedően jó iskolát eredményez. Ahhoz, hogy valaki benne lehessen a legjobbak között, folyamatos, kitartó és komoly munkát kell végeznie

– állapítja meg az osszkep.hu.

Theme: Overlay by Kaira 2019. Minden jog fenntartva.
Ibolya Utcai Általános Iskola