Egy osztály, egy vers

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünneplik. Ebből az alkalomból minden évben különböző rendezvényekkel tisztelegnek a magyar líra előtt. A mi iskolánkban is hagyomány megemlékezni erről az eseményről. A sok rendezvény között az egyik ünnepélyes alkalom, amikor tanulóink közös versmondással ünneplik a költészetet. Ebben az évben április 11. a tavaszi szünetre esik, ezért előrébb hoztuk ezt a rendezvényt.

A mostani ünnep Petőfi Sándorhoz kötődik. A nemzet költője, a forradalmár, a nemzeti hős 200 éve, 1823. január 1-én született. Rövid élete alatt közel ezer verset írt magyarul, ebből nyolcszázötven maradt az utókorra, és az ismertebbeket sok más nyelvre is lefordították. Közérthetően, egyszerűen szólt mindenkihez, hiszen a nép nyelvét beemelte az irodalomba.

Iskolánk tanulói osztályonként egy-egy népszerű vagy kevésbé ismert Petőfi verssel álltak ki a többiek elé előadásukkal. A színes műsort, a szép szavalatokat a gyerekek végig érdeklődően hallgatták. Nagy élmény volt mindenki számára, hogy közösen ünnepelhettük meg a költészet napját.

Kovácsné Szabó Judit

Theme: Overlay by Kaira 2019. Minden jog fenntartva.
Ibolya Utcai Általános Iskola