Folyamatos versmondás a Költészet napján

Mi a szavalás?
A vers néma.
Adj neki hangot.
A vers a könyvben halott.
Keltsd életre.
Mi a szavalás?
A vers föltámasztása
papírsírjából.

(Kosztolányi Dezső)

Négyszázötven vers kelt életre ezen a napon. Három év után újra megrendezhettük hagyományainkhoz híven a Költészet napi folyamatos versmondást.

Iskolánk minden tanulója mondott egy-egy verset. Volt aki saját versét szavalta, mások az ibolya virágról vagy az iskoláról szóló költeménnyel örvendeztették meg társaikat, tanáraikat.

Néhány gondolat erről a napról:

Az Ibolya Utcai Általános Iskolában április 11-én folyamatos versmondás volt a költészet napja alkalmából. Minden „ibolyás gyerek” verset tanult, s a legjobbakat csoki tojással jutalmazták. Batikolt pólóba kellett jönni a 6-os terembe. A diákok nagyon szépen mondták a verseket, ebből is látszik, hogy ez az ország egyik, ha nem a legjobb iskolája.

Csonka Marcell, Banga Tímea 4.a

A gyerekek osztályról, osztályra mondták verseiket. A tanárok könnybe lábadt szemmel hallgatták az ifjú versmondókat. A gyerekek gyönyörű batikolt pólóban jöttek, a fiúk zöld, a lányok lilában, hogy az ibolya színeit, jelképezzék. Együtt lenni jó!

Bhattoa-Buzás Vikram Pál, Kunka Ferenc Benedek 4.b

Április 11-én a Költészet napján minden Ibolyás gyerek verset tanult. Lehetett az ibolya virágról és az iskolánkról is verset mondani. Mert együtt lenni jó! Mindenki felvette a batikolt pólóját. Reggel nyolc órától fél négyig tartott az Ibolya Utcai Általános Iskola 6-os termében. Minden osztály sorra került, egészen a nyolcadikosoktól az elsősökig. A szép verseket csoki tojással jutalmazták.

Takács Dóra, Juhász Csenge Száva 4.b

Április 11-én az Ibolya Utcai Általános Iskolában folyamatos versmondás volt. Sorban mentek az osztályok verset mondani. A batikolt pólóba kellett menni. Volt aki saját verset írt, és volt, aki megtanult egyet. A hatos teremben tartották meg. Mindenki elmondta a maga versét. A végén mindenki kapott csoki tojást. Ezzel ünnepeltük meg József Attila születés napját.

Szabó Léna, Szabó-Csécsi Viktória  4.b

A Költészet napján mindenki az ibolyáról vagy iskoláról szóló verset mondott. Minden tanulónak batikolt pólóba kellett jönni. József Attila születésnapja alkalmából rendezte meg ezt a versenyt Marika néni. Sok gyerek saját költeményt mondott. A hatos teremben tartották meg ezt a versenyt.

Mátyus Gréta 4.b

Az egész napos versmondás

Batikolt pólóba
jöttünk mára
a költészet
napjára

Verset mondunk
csokit kapunk
és így
boldogak maradunk

Közösségi ez a suli
együtt lenni ám a buli
együtt lenni jó!

Korcsolai György, Balogh Zoltán 4.a

Költészet a mi világunk

Egyenruhás batikolt póló
szép tavaszi napon
vers tanulásban részesültünk
tanultunk és énekeltünk.

Nyolc órakor kezdődött
négy órakor fejeztük
csoki tojást szereztünk
Ibolya a mi virágunk.

Életre kelt most a vers.
Szebbnél szebb növények
Április tizenegy
sok kacagás és nevetés.

Együtt lenni jó
ez a mi mottónk
Jöjjél te is az Ibolyába
tanulás nem hiába.

Gáspár Gerda, Bereczki Boldizsár 4.a

További fotók.

Theme: Overlay by Kaira 2019. Minden jog fenntartva.
Ibolya Utcai Általános Iskola