IV. Országos Debreceni Tehetséggondozó Diákkonferencia

A Debreceni Tankerületi Központ által meghirdetett program célja, hogy a tanulók egyéni érdeklődésen alapuló, holisztikus szemléletű kutató munkáját támogassa, a tehetségük kibontakozását segítse, bemutatkozási lehetőséget biztosítson számukra.

A versenyre 5-8. osztályos tanulók nevezhettek egyéni, páros vagy 3 fős kiscsoportos formában, akik szabadon választott téma kutatását végezték mentortanáruk segítségével.  Munkájukról  kiselőadás keretében számoltak be, melyet a saját intézményükben iskolai fordulón is meg kellett méretniük.

Az eseményről készült fotók az alábbi linken érhetők el:

https://photos.app.goo.gl/YazOArFe3anCDtoX2

A legjobbak bekerültek a középdöntőbe, ahol iskolánkból 5 produkciót hallgatott meg a zsűri. Végül a Kölcsey Központban megrendezésre kerülő döntőben Kercseli Kálmán értékes előadását arany, Márta Anna nagyszerű munkáját ezüst oklevéllel díjazták. Mindkettőjük felkészítő tanára dr. Pásztorné Simon Erzsébet volt, akinek ezúton is köszönjük támogató segítségét.

Büszkék vagyunk rájuk, hiszen 495 induló pályázó közül érték el ezt a gyönyörű eredményt.

 

“Játsszunk forradalmat!”

Iskolánk valamennyi tanulója játékos múzeumpedagógiai foglalkozásokon idézte fel 1848. március 15-ét, az akkori történelmi eseményeket a Debreceni Irodalom Házában.

A gyerekek egy időszaki minitárlaton eredeti Petőfi- és Jókai-kéziratot is megtekinthettek a Péterfia utcai kiállítóhelyen.

A foglalkozásokról beszámolt a média. Az alábbi linkeken megtalálhatóak a megjelent képi és hangzó tartalmak.

Az eseményről élőben tudósított az m1, a Kerekes-Bíró Éva muzeológussal felvett beszélgetés 12:35-kor kezdődik:

https://www.mediaklikk.hu/…/ma-delelott-2018-03-09-i-adas-3/

A Múzeum által készített fotók itt tekinthetők meg:

https://www.facebook.com/pg/irodalomhaza/photos/?tab=album&album_id=1795303730779358