“A zene az kell, mert körülölel.”

Magyarország kormánya a 2018-as évet a Családok Évének nyilvánította, melynek égisze alatt számos helyi és országos rendezvény kerül megrendezésre. Ehhez a programsorozathoz csatlakozott a Debreceni Kőr Dáma Egyesület a vidéki nyitó eseményként megvalósuló Család-Ok országos koncertjével. Felcsendült a zene a magyar családok hangszereiből egyszerre egy időben több száz helyszínen. A hangversenysorozatot iskolai családi zenélések zárták országszerte.

2018. január 15-én iskolánkban mi is megtartottuk a családok hangversenyét, melyen egész közösségünk részt vett. A Márta és a Hudák család színvonalas produkciójában, három generáció együtt muzsikálásában gyönyörködhettünk. 40 percen keresztül több műfajba is bepillantást nyerhettünk. A csodálatos élmény során meggyőződhettünk arról, hogy a zenének valóban van családösszetartó ereje, s a zene által a családi értékek átörökíthetők. A programot a Család-Ok országos koncertjének mottójaként választott műsorszám zárta: “A zene az kell, mert körülölel”.

Ezúton is gratulálunk az iskolánkban szereplő zenész családoknak.

Márta család:

Lak Ágnes, Lak Sándor, Márta Anna, Márta Szabolcs, Márta Áron

Hudák család:

Rózsa Katalin, Hudák Rózsa, Hudák Villő

(A képre kattintva megnézhetők a koncert képei.)

A szervezők a közel kétszáz család aktív részvételét oklevél átadó ünnepségen köszönték meg a MODEM-ben. Az eseményről készült kisfilm elérési linkje a következő: https://youtu.be/va_wz5shC1Q.