Fizika Mindenkié 4.0

Ebben az évben iskolánk tanulói – hatéves kortól tizenegy éves korig – újból kapcsolódnak a Fizika Mindenkié 4.0 programhoz. Pénteken, a tanórákon az órák témáihoz kapcsolódó kísérleteiket mutatják be a gyerekek. A tehetséggondozásban résztvevő tanulóktól a hang, fizikatörténet és a világegyetem témakörökben előadásokat hallgatunk meg: Furfangos népi hangszerek, A hang és az énekes madarak, A hangszóró, Eötvös Loránd és a varázsvessző, A világ, amelyben élünk. A programot a következő héten a Fenntarthatóság Témahét keretében folytatjuk.

Tálti és a Világfa (premier)

Iskolánk 2018. március 27-én színházi premier helyszíne volt.
Áfra János: Tálti és a Világfa című  mesejátékát tekinthettük meg.
Az ökoszínházi bemutató nagy sikert aratott.
Rendező: Sebestyén Mária, a színjátszó szakkör vezetője
Konzulens: Vranyecz Artúr, a Csokonai Színház színművésze rendező
Díszlet- és jelmeztervező: Tóth Ilona Csilla
Zeneszerző: Ghost Toast zenekar
 

IV. Országos Debreceni Tehetséggondozó Diákkonferencia

A Debreceni Tankerületi Központ által meghirdetett program célja, hogy a tanulók egyéni érdeklődésen alapuló, holisztikus szemléletű kutató munkáját támogassa, a tehetségük kibontakozását segítse, bemutatkozási lehetőséget biztosítson számukra.

A versenyre 5-8. osztályos tanulók nevezhettek egyéni, páros vagy 3 fős kiscsoportos formában, akik szabadon választott téma kutatását végezték mentortanáruk segítségével.  Munkájukról  kiselőadás keretében számoltak be, melyet a saját intézményükben iskolai fordulón is meg kellett méretniük.

Az eseményről készült fotók az alábbi linken érhetők el:

https://photos.app.goo.gl/YazOArFe3anCDtoX2

A legjobbak bekerültek a középdöntőbe, ahol iskolánkból 5 produkciót hallgatott meg a zsűri. Végül a Kölcsey Központban megrendezésre kerülő döntőben Kercseli Kálmán értékes előadását arany, Márta Anna nagyszerű munkáját ezüst oklevéllel díjazták. Mindkettőjük felkészítő tanára dr. Pásztorné Simon Erzsébet volt, akinek ezúton is köszönjük támogató segítségét.

Büszkék vagyunk rájuk, hiszen 495 induló pályázó közül érték el ezt a gyönyörű eredményt.